hu
  • en
  • +36 28 512 490

Sajtóközlemény KFI projekt befejezéséről

Befejeződött a moduláris, integrált komposzt mérési rendszer fejlesztése

Két év eredményes fejlesztő munkát követően 2018. november 21-én sikeresen zárult a Profikomp Környezettechnika Zrt. „Moduláris, integrált mérési rendszer fejlesztése” témájú projektje. A KFI_16-1-2016-0126 számon regisztrált pályzat megvalósítását 2016.november 22-én Gödöllőn kezdte meg a cég. A projekt célja egy olyan komposzt mérési rendszer prototípusának elkészítése volt, amely több különféle szerves hulladékkezelési rendszerbe is beilleszthető, és használatával garantálható a minőségi komposzt előállítás.

A komposztálási technológiák piacán a legtöbb folyamatirányító rendszer mérési egységei a hőmérséklet – és esetenként az oxigén – mérésére alkalmasak. A szabályozás jellemzően előre meghatározott levegőztetési programok, vagy a folyamat során változtathatóan beállítható időintervallum vezérlés segítségével történik. Ezek a mérési rendszerek alkalmasak a hulladékok kezelésére, és a hulladék státusz megszűnésének elérésére, azonban olyan komposztok előállításának vezérlésére, ahol fontos szempont a biológiai és biokémiai minőség, már nem.

A projekt során a folyamatirányítási és technológiai szempontból meghatározó fizikai és kémiai tulajdonságok mérési és adatfeldolgozási módszereit dolgoztuk ki. Az algoritmusok fejlesztésével kialakított integrált komposztmérési rendszer (ProfiKomp ICMS) segítségével a folyamatirányítás magas biológiai minőségű komposztok előállítását teszi lehetővé.

Cégnév: ProfiKomp® Környezettechnika Zrt.
    Székhely: 2100 Gödöllő, Kühne Ede utca 7.
    Adószám: 14939301-2-13
    Cégjegyzékszám: 13-10-041077
    Felnőttképzési engedélyezési szám: E-001677/2017

2100 Gödöllő Kühne Ede utca 7.

Fax: www.profikomp.hu

E-mail cím: info@profikomp.hu