hu
 • en
 • +36 28 512 490

  2021. január 28., csütörtök 11:33

  Együttműködési tervek az MVM ESCO Zrt-vel

  Előremutató szándéknyilatkozatot írt alá az év elején a Profikomp Környezettechnika Zrt. és az MVM ESCO Zrt. kommunális biohulladék komposztáló és biogáz termelő üzemek közös fejlesztése és telepítése tárgyában.

  A két cég az együttműködés során elő kívánja segíteni a háztartásokban, vagy gazdasági társaságoknál keletkező biohulladékok innovatív hasznosítását. A megállapodás megvalósítása során az MVM ESCO Zrt. települési önkormányzatokkal, hulladékgazdálkodó vállalkozásokkal együttműködve a településenként összegyűjtendő biohulladék felhasználására épülő biogáztermelő létesítményeket kíván építeni és üzemeltetni, a Profikomp Környezettechnika Zrt. - mint a szakterületen európai szinten is elismert vállalkozás - szakmai és tudományos segítségével.  

  A szándéknyilatkozat aláírásával a felek kifejezték azon szándékukat is, hogy a Profikomp Környezettechnika Zrt. a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (korábban Szent István Egyetem) Gödöllői Campusán folyamatban lévő biogáz mintaprojektjével elért eredményeket közösen értékelik, a fejlesztési projektet pedig a továbbiakban közösen folytatják. A tervek szerint ennek köszönhetően itt épülhet meg elsőként Magyarországon egy szárazfermentáción alapuló biogáz kiserőmű. 

  A felek közösen fejezték ki elkötelezettségüket az iránt is, hogy a kialakítandó komposztálási eljárás és a megvalósuló létesítmények piaci hasznosításának Magyarország hulladékgazdálkodási, környezetvédelmi céljainak megvalósítását kell szolgálnia.

  Cégnév: ProfiKomp® Környezettechnika Zrt.
  Székhely: 2100 Gödöllő, Kühne Ede utca 7.
  Adószám: 14939301-2-13
  Cégjegyzékszám: 13-10-041077
  Felnőttképzési engedélyezési szám: E-001677/2017

  2100 Gödöllő Kühne Ede utca 7.

  Tel: +36 28 512 490

  Fax: www.profikomp.hu

  E-mail cím: info@profikomp.hu

  A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk