hu
 • en
 • +36 28 512 490

  2019. május 1., szerda 02:00

  Kisméretű, automatizált, membrántakarásos, zárt komposztáló rendszerek fejlesztése

  Kisméretű, automatizált, membrántakarásos, zárt komposztáló rendszerek fejlesztése

  Kisméretű, automatizált, membrántakarásos, zárt komposztáló rendszerek fejlesztését kezdte meg 2018. november 1-én gödöllői székhelyén a ProfiKomp® Környezettechnika Zrt. A projekt a 2018-1.1.1-MKI pályázati konstrukció keretében valósul meg.

  Az utóbbi években nemzetközi és hazai szinten is egyre nagyobb piaci érdeklődés mutatkozik a néhány száz tonna/év befogadóképességű, kisméretű komposztáló egységekre.

  A projektterv kidolgozásakor legfontosabb fejlesztési igényként azt határoztuk meg, hogy a kisméretű komposztáló rendszernek zártnak és folyamatos üzeműnek kell lenni, szemben a nagyobb, szakaszos üzemű komposztáló egységekkel. Ez azt jelenti, hogy meg kell oldani az anyag folyamatos mozgatását a reaktoron belül. A tervezett kisebb egységek esetén az is elvárás, hogy akár naponta lehessen adagolni, mivel a kis kapacitású telepeknél általában nincs hely, sem lehetőség a nyersanyagok hosszabb idejű tárolására. A folyamatos beadagolás szükségessé teszi a reaktorban az anyag rendszeres mozgatását, és keverését, valamint azt is lehetővé teszi, hogy a kezelési idő befejeztével naponta elvételre kerüljön a kezelt anyag.

  A kétéves projekt eredményeként kifejlesztésre kerülő kisméretű, automatizált, szemipermiábilis membránnal takart komposztálási technológia a mobil kialakításából és a teljes zártságából adódóan nem igényel további műszaki védelemmel ellátott komposztáló telepet. Így a rendszer számos olyan helyre is telepíthető lesz, ahol más komposztálási módszer nem valósítható meg. A modulok anyagmozgató és agitáló rendszerei gondoskodnak az érés alatt levő komposzt folyamatos keveréséről, forgatásáról, jelentősen növelve ezzel a biológiai kezelés hatékonyságát.

  www.profikomp.hu

  Cégnév: ProfiKomp® Környezettechnika Zrt.
  Székhely: 2100 Gödöllő, Kühne Ede utca 7.
  Adószám: 14939301-2-13
  Cégjegyzékszám: 13-10-041077
  Felnőttképzési engedélyezési szám: E-001677/2017

  2100 Gödöllő Kühne Ede utca 7.

  Tel: +36 28 512 490

  Fax: www.profikomp.hu

  E-mail cím: info@profikomp.hu

  A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

  Kosár tartalma

  Ingyenes kiszállítás
  Ingyenes kiszállítás
  Tovább a kosárhoz