hu
 • en
 • +36 28 512 490

  2021. március 22., hétfő 15:11

  Újabb államtitkári látogatás a Profikomp telephelyén

  A Profikomp Környezettechnika Zrt. telephelyén tett látogatást március 8-án Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

  A telepbemutatóval egybekötött látogatás egyik hangsúlyos pontja a kisméretű decentralizált komposztáló mintaüzemünk működtetésének bemutatása volt. Ez a telep ugyanis kiváló mintaként szolgálhat kisebb települések számára az összegyűjtött biohulladékok és komposztálható műanyagok gyűjtése, valamint helyben történő hasznosítása szempontjából. Mindezek mellett természetesen egyéb kutatás-fejlesztési projektjeinket is ismertettük vendégünkkel, különösen a biopolimerekkel kapcsolatos egyéb vizsgálatainkat, valamint algatenyésztési és rovarfehérje előállítási kísérleteinket is.

  A másik hangsúlyos pont a Profikomp® Innovációs és Képzési Központ (PIKK) elméleti és gyakorlati oktatásra is minden szempontból alkalmas infrastruktúrájának bemutatása volt, hiszen 2021 márciusától a ProfiKomp gödöllői telephelyén működik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Környezettudományi Intézetének kihelyezett Hulladékgazdálkodási Tanszéke.

  A látogatás apropóját az adta, hogy Steiner Attila államtitkár az egyetemen tárgyalásokat folytatott egy Körforgásos Gazdaságelemző Központ létrehozásának tervéről, melynek kidolgozásában a kihelyezett tanszék munkatársai is aktív szerepet vállaltak. A Körforgásos Gazdaságelemző Központ létrehozásának célja a körforgásos gazdasággal kapcsolatos tudások összefogása, szintetizálása egy tudásközpontban.  A koncepció szerint a központ az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások, önkormányzatok, és a szakpolitika számára is közvetlenül hasznosítható modelleket lesz képes kidolgozni és ajánlani.

  Bővebben a Körforgásos Gazdaságelemző Központ létrehozásának tervéről a MATE honlapján olvashatnak, itt: https://uni-mate.hu/hu/korforgasos-gazdasagelemzo-kozpont-letrehozasat-tervezi-mate

  Cégnév: ProfiKomp® Környezettechnika Zrt.
  Székhely: 2100 Gödöllő, Kühne Ede utca 7.
  Adószám: 14939301-2-13
  Cégjegyzékszám: 13-10-041077
  Felnőttképzési engedélyezési szám: E-001677/2017

  2100 Gödöllő Kühne Ede utca 7.

  Tel: +36 28 512 490

  Fax: www.profikomp.hu

  E-mail cím: info@profikomp.hu

  A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk